Copyright 2024 - Custom text here

 Gorąca czekolada to świetny przepis na każdą okazje i dla każdego.

 

GORĄCA CZEKOLADA PIERNIKOWA

  • mleko – 300 ml
  • śmietanka UHT 30% – 200 ml
  • czekolada deserowa pomarańczowa – 100 g
  • czekolada deserowa – 100 g
  • przyprawa piernikowa – do smaku
  • miód – 1 łyżeczka
  • DEKORACJA (OPCJONALNIE)

  • ubita śmietanka
  • kakao

ETAPY:

Do garnka wlewamy mleko i śmietankę. Zagotowujemy. Czekolady łamiemy na kawałki. Do zagotowanego płynu dodajemy czekoladę i zestawiamy z ognia. Dodajemy łyżeczkę przyprawy piernikowej. Całość mieszamy aż do rozpuszczenia się czekolady. Na koniec dodajemy miód. Mieszamy i rozlewamy do filiżanek. Czekoladę można udekorować ubitą śmietanką i oprószyć kakao.

Gorąca czekolada przepis | PrzepisyTradycyjne.pl 

Gorąca czekolada do picia - przepis • Kuchnia Lidla

SMACZNEGO!!!

f t g