Gorąca Czekolada
Gorąca Czekolada
Super User
Szczegóły:
Kategoria: Napoje
| Opublikowano: 29 kwiecień 2021
| Odsłony: 155
Gorąca czekolada to świetny przepis na każdą okazje i dla każdego.
GORĄCA CZEKOLADA PIERNIKOWA
- mleko – 300 ml
- śmietanka UHT 30% – 200 ml
- czekolada deserowa pomarańczowa – 100 g
- czekolada deserowa – 100 g
- przyprawa piernikowa – do smaku
- miód – 1 łyżeczka
-
DEKORACJA (OPCJONALNIE)
- ubita śmietanka
- kakao
ETAPY:
Do garnka wlewamy mleko i śmietankę. Zagotowujemy. Czekolady łamiemy na kawałki. Do zagotowanego płynu dodajemy czekoladę i zestawiamy z ognia. Dodajemy łyżeczkę przyprawy piernikowej. Całość mieszamy aż do rozpuszczenia się czekolady. Na koniec dodajemy miód. Mieszamy i rozlewamy do filiżanek. Czekoladę można udekorować ubitą śmietanką i oprószyć kakao.
SMACZNEGO!!!