Copyright 2024 - Custom text here

Pyszny, rozgrzewający napój herbaciany bogaty w witaminę C i wyjątkową miodową słodycz – najlepszy w chłodne dni!

SKŁADNIKI

  • 4 szklanki gorącej wody (ok. 80 stopni)
  • 2 torebki zielonej herbaty
  • 4 łyżki miodu
  • 3 cytryny

 

PRZYGOTOWANIE

Torebki herbaty przekładamy do dzbanka, zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 3 minuty. Po tym czasie torebki wyjmujemy, odciskamy i wyrzucamy. Do herbaty dodajemy miód i mieszamy, aż się rozpuści.

Z jednej cytryny ścieramy skórkę i dodajemy ją do herbaty. Ze wszystkich cytryn wyciskamy sok i przelewamy przez sitko, dodając sok do herbaty. Całość mieszamy i przelewamy do kubków.

JAK PODAWAĆ

Lemoniadę podajemy póki jest gorąca.

Gorąca lemoniada - przepis • Kuchnia Lidla

SMACZNEGO!!!!!

f t g