Copyright 2024 - Custom text here

Doskonała na śniadanie i kolację, pyszna, łatwa i szybka w przygotowaniu – poznaj przepis na najlepszą pastę jajeczną!

SKŁADNIKI

  • jajka – 3 szt.
  • szalotka – 1 szt.
  • kiszone ogórki – 2 szt.
  • majonez – 70 g
  • mielona słodka papryka
  • ocet spirytusowy
  • sól
  • pieprz
  • DO PODANIA

  • sezam
  • chleb
  • rukola
  •  ETAPY:

Jajka gotujemy na półtwardo (około 4-6 minut) z dodatkiem octu. Następnie obieramy ze skorupek, przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem. Do jajek dodajemy majonez, pokrojoną w drobną kostkę szalotkę i kiszony ogórek. Pastę doprawiamy mieloną papryką, solą i pieprzem. Kromki chleba smarujemy pastą, posypujemy sezamem i rukolą.

Pasta jajeczna - szybki przepis na pyszny dodatek do chleba - Onet Gotowanie

Mój przepis na… : Pasta jajeczna na dwa sposoby, odc. - DoradcaSmaku.pl

 

SMACZNEGO!!!!

f t g