Pasta Jajeczna
Pasta Jajeczna
Super User
Szczegóły:
Kategoria: Przystawki
| Opublikowano: 29 kwiecień 2021
| Odsłony: 130
Doskonała na śniadanie i kolację, pyszna, łatwa i szybka w przygotowaniu – poznaj przepis na najlepszą pastę jajeczną!
SKŁADNIKI
- jajka – 3 szt.
- szalotka – 1 szt.
- kiszone ogórki – 2 szt.
- majonez – 70 g
- mielona słodka papryka
- ocet spirytusowy
- sól
- pieprz
-
DO PODANIA
- sezam
- chleb
- rukola
-
ETAPY:
Jajka gotujemy na półtwardo (około 4-6 minut) z dodatkiem octu. Następnie obieramy ze skorupek, przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem. Do jajek dodajemy majonez, pokrojoną w drobną kostkę szalotkę i kiszony ogórek. Pastę doprawiamy mieloną papryką, solą i pieprzem. Kromki chleba smarujemy pastą, posypujemy sezamem i rukolą.
SMACZNEGO!!!!