- Szczegóły
- Super User
- Kategoria: Napoje
- Odsłony: 163
Pyszny, rozgrzewający napój herbaciany bogaty w witaminę C i wyjątkową miodową słodycz – najlepszy w chłodne dni!
SKŁADNIKI
- 4 szklanki gorącej wody (ok. 80 stopni)
- 2 torebki zielonej herbaty
- 4 łyżki miodu
- 3 cytryny
PRZYGOTOWANIE
Torebki herbaty przekładamy do dzbanka, zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 3 minuty. Po tym czasie torebki wyjmujemy, odciskamy i wyrzucamy. Do herbaty dodajemy miód i mieszamy, aż się rozpuści.
Z jednej cytryny ścieramy skórkę i dodajemy ją do herbaty. Ze wszystkich cytryn wyciskamy sok i przelewamy przez sitko, dodając sok do herbaty. Całość mieszamy i przelewamy do kubków.
JAK PODAWAĆ
Lemoniadę podajemy póki jest gorąca.
SMACZNEGO!!!!!
- Szczegóły
- Super User
- Kategoria: Napoje
- Odsłony: 168
Weź odrobinę truskawek, mleko, miód oraz płatki owsiane i w mgnieniu oka przygotuj mleczno-owocowy koktajl! Pychota!
SKŁADNIKI
- 300 ml mleka 2%
- 2 garście truskawek
- 3 łyżki płatków owsianych zwykłych
- 1 łyżeczka miodu
-
PRZYGOTOWANIE
Płatki owsiane zalewamy mlekiem i gotujemy chwilę, aby zmiękły. W tym czasie garść truskawek miksujemy z łyżeczką miodu na płynny syrop, odstawiamy. Do ugotowanych i przestudzonych płatków dodajemy pozostałą garść truskawek. Miksujemy blenderem na gładką masę. Przekładamy ją do przezroczystej szklanki. Na jej wierzch wylewamy aromatyczny syrop i od razu podajemy. Koktajl możemy przybrać zielonym listkiem mięty lub melisy.
- SMACZNEGO!!!
- Szczegóły
- Super User
- Kategoria: Napoje
- Odsłony: 165
- SKŁADNIKI:
- jarmuż – 1 szklanka
- jabłko – 1 szt.
- shot imbirowy Solevita – 150 m
-
PRZYGOTUJ:
-
blender kielichowy
-
papierowe słomki
ETAPY:
KROK 1: ŁĄCZYMY SKŁADNIKILiście jarmużu wkładamy do kielicha blendera. Jabłko ze skórką kroimy na cząstki i dodajemy do jarmużu.
KROK 2: MIKSUJEMY I PODAJEMY SMOOTHIE
Całość zalewamy shotem imbirowym i miksujemy do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. Smoothie przelewamy do wysokich szklanek. Podajemy z papierowymi słomkami.
SMACZNEGO!!!
-
- Szczegóły
- Super User
- Kategoria: Napoje
- Odsłony: 154
Gorąca czekolada to świetny przepis na każdą okazje i dla każdego.
GORĄCA CZEKOLADA PIERNIKOWA
- mleko – 300 ml
- śmietanka UHT 30% – 200 ml
- czekolada deserowa pomarańczowa – 100 g
- czekolada deserowa – 100 g
- przyprawa piernikowa – do smaku
- miód – 1 łyżeczka
-
DEKORACJA (OPCJONALNIE)
- ubita śmietanka
- kakao
ETAPY:
Do garnka wlewamy mleko i śmietankę. Zagotowujemy. Czekolady łamiemy na kawałki. Do zagotowanego płynu dodajemy czekoladę i zestawiamy z ognia. Dodajemy łyżeczkę przyprawy piernikowej. Całość mieszamy aż do rozpuszczenia się czekolady. Na koniec dodajemy miód. Mieszamy i rozlewamy do filiżanek. Czekoladę można udekorować ubitą śmietanką i oprószyć kakao.
SMACZNEGO!!!
- Szczegóły
- Super User
- Kategoria: Napoje
- Odsłony: 148
Ekspresowy shake to smaczne i energetyczne doładowanie na dobry początek dnia!
SKŁADNIKI:
- szpinak baby – 1 szklanka
- banan – 1 szt.
- kakao – 2 łyżki
- napój migdałowy – 1 szklanka
- nasiona chia – 3 łyżeczki
-
PRZYGOTUJ:
-
blender kielichowy
-
papierowe słomki
ETAPY:
-
- KROK 1: ŁĄCZYMY SKŁADNIKI
-
Szpinak łączymy z bananem w kielichu blendera. Dodajemy kakao i nasiona chia. Całość zalewamy napojem migdałowym.
-
KROK 2: MIKSUJEMY SKŁADNIKI I PODAJEMY SHAKE
Miksujemy składniki do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. Shake przelewamy do wysokich szklanek. Podajemy z papierowymi słomkami.
-
-
SMACZNEGO!!